“HEEL BUZA BAKT” VOOR ONDERNEMERS

Buza (Reisbureau Buitenlandsche Zaken) bedacht een actie om de ondernemers op de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk te helpen. Al het geld dat zij dit hebben verdiewnt, geven zij weg aan de winkeleigenaren die zijn geraakt door de rellen op Boulevard Zuid.

“Als ondernemer heb je het al zwaar”, vertelt mede-eigenaar Joke Nuijs. “Ik zat maandag te kijken naar de rellen en ik dacht: ik weet hoe het is om mijn hoofd boven water te houden. Laat staan als de ruiten worden ingegooid en de winkel wordt leeggeplunderd!”

Het afgelopen jaar heeft Buza het zelf ook zwaar gehad: “Wij hadden vrij snel al in de gaten dat het niet goed ging door corona, omdat wij zaken doen met China”, legt Joke uit. Haar (life)partner in crime, Baret Dokmecian, kwam met het idee om asperges te halen uit Limburg. Het stel begon met het verkopen van een kleine voorraad. Dit werd zo’n enorme succes, dat ze uiteindelijk 1500 kg asperges wisten te verkopen. “Zo bleven we in beeld, dit was goed voor het personeel en wij bleven mensen zien.. dus, daarna gingen we over naar aardbeien, kersen, haring…”. Zo hoefde het reisbureau niemand te ontslaan, integendeel: “We hebben geweldig personeel en die zijn begonnen met koken en bakken. Zo is ‘Heel Buza Bakt’ ontstaan, waardoor wij tot op heden nog steeds bestaan en niet volledig van ons opgebouwde pensioen afhankelijk zijn”.

Joke en Baret besluiten de hele omzet van het weekend weg te geven, zodat de ondernemers hun zaken kunnen heropbouwen na de rellen van afgelopen maandag. “Natuurlijk zijn er mensen die zeggen: joh Joke, jullie hebben het zelf ook heel zwaar. Maar weet je.. ik ben gezond en ik kan dit doen, dus ik ga dit doen!”, zo eindigt Joke het gesprek.

Op zaterdag 13 februari overhandigde Joke de check aan de commissie, dank!

Scroll naar top